By Water

By Water

söndag 15 augusti 2010

GOTT!


Fiskad Harr bör ätas vid älven, så är det bara. Nyhalstrad Harr, smörkokt potatis i folie och en god "älvtempererad" öl är bland det godaste som finns.
Receptet är enkelt.
Harr.
Citronpeppar.
Salt.
Enris.
Mindre potatis.
Smör.

Rensa fisken. Salta väl och peppra. Fyll buken med enris.
Skölj potatisen väl. Lägg denna i ett foliepaket tillsammans med en rejäl klick smör, lite salt och ev peppar.
Placera potatisen i glödens kant och Harren på lämplig höjd över denna i ett halster.
Potatisen kan behöva lite mera tid än fisken beroende på storlek.
Fisken är klar då köttet släpper från benen.

Fiskekompisen Niklas som ju för övrigt härstammar fra Norge tillverkar gärna en "smörbytta" i folie som han värmer extra smör i till fisken.

Avnjut!

TL - Mats