By Water

By Water

onsdag 24 juli 2013

"Rena natta" på kusten


Tog ledigt kl 12 igår från jobbet för lite rekreation innan det skall "tokjobbas" i 2 veckor på kollegornas semester.
Begav mej ut på kusten för lite bad och dyk. Är ju badtokig som bekant. En Svensk sommar kan aldrig bli fel för mej.
Är det regn och rusk så transformerar jag mej till Lax och Öringfiskare och blir det som i år en solsommar så blir det stranden.

Efter badet igår så blev det en pizza som uppladdning inför nattens fiske. Började fiska vid 21-snåret och det såg lite halvlovande ut faktiskt.
Jag såg 2 Öringar som visade sig en bra bit ifrån stranden och mina förhoppningar om Öringkontakt under natten ökade markant.
Då solen gick ner så blev det kontakt.
Med Torsk!
Det är visst kul att se att småtorsken är tillbaka här på Västkusten. Men att ha dem på flugan i vart och vart annat kast är mindre kul.
Kul verkade de dock ha med mina svarta flytmuddlers. De högg vilt på de stripande flugorna mest hela tiden.

Vid ca 1 tiden så högg det dock en Öring där ute i mörkret. Ingen jätte, men den kändes då den högg kraftigt och rullade innan den gick av igen utan att ha bjudit upp till fajt.

Slummrade sedan med ryggen mot en sten en stund innan solen gick upp och sedan fiskade jag en stund till utan att något hände.
Misstänker dock att det varma vattnet inte var direkt gynnsamt för fisket så det får nog kallna lite innan jag gör nästa försök.

Lyckades dock hitta min sjunklina till klass 5 spöt igår. Så nu kan Makrillen känna sig orolig då jag och flugspöt kommer på besök till Norge i september.

TL Mats