By Water

By Water

torsdag 30 juni 2016

Norgetrippen 2016.Så var vi hemma igen efter årets första norgetripp. Man är sliten nu. Många timmar i bil blev det igår. Satt bak i bilen och njöt av årets fina fiske samtidigt som "magnaten" och "novisen" satt där fram och lyssnade på "hissmusik".
V 25 började oerhört bra på vårt vald i Gaula. Redan första kvällen kom det mycket fisk förbi och mera "straffspark" än så kan man inte få vid laxflugfiske.
En tysk kollega på grannvaldet lyckades ta sina två första Gaulalaxar och via sms fick jag meddelande om att "magnaten" hade fått sin första på fluga.
Själv njöt jag i fulla drag. Snabb inström i poolen och sjunklina med en Blue Evening skulle få göra jobbet. Och visst funkade det fint.
En tappad fisk på 7-8 kilo och en på dryga 9 kilo som återutsattes varligt. Bra fajter i det då 11-12 gradiga vattnet.
Och så skulle det fortsätta för mej med flera höjdpunkter under veckan. Bra storlek på fisken utan den där riktiga höjdaren på 15 + som jag hoppades på men med väldigt bra fajter på fisken.
Till sist hade jag fått 6 fiskar på land. 5 laxar och 1 havsöring. En fisk på 9,7 kilo fick följa med hem då den satt mycket illa på kroken och blödde rejält.
Framåt slutet så fick jag och "magnaten" en fin kväll med bra med fisk som steg förbi oss. Vattnet var nu uppe i nästan 15 grader så vi lyckades inte att få någon av dessa på land.
Vi hade dock oerhört roligt som vanligt och pågarna hade en överraskning åt mej och Jani som fyllde jämna år.
"Kocken" och "novisen" hade lagat en oerhört god middag till oss med bla hjortsadel och oxfile med tillbehör av yppersta klass. Jag minns med snålvattnet rinnande i munnen "kockens" bearnaisesås med tryffel som något av det absolut godaste som jag någonsin smakat.

En annan höjdare var när gammelbröderna Ole och Hans kom ner och fiskade med mej. Ett par rejäla supar av norsk häxblandning blandades med gamla goda minne av svunna tider och stora laxfajter. Och kanske var det häxblandningens fel att jag strax efter miste en fin fisk just vid landningen?
Men det var det värt efter ett par timmar i deras sällskap.

För att sammanfatta en vecka som bjöd på det mesta så fick vi 9 fiskar på land till slut. "Magnaten" fick sin första på tvåhands. Jani fick en och Steffe likaså.
"Björnen" och "kocken" förlorade varsin fisk och "novisen" blev utan.
Nästa år så ses vi förhoppningsvis igen och då tror jag nog att de sistnämnda får sina fiskar på land.

På lördagen så åkte de andra hem medans jag, "magnaten" och "novisen" åkte vidare till min lilla "pärla".
Här var det dock ett oerhört svagt år med lite fisk som snurrade i mynningen men som inte verkade vilja gå upp för den glasklara och ganska låga älven.
En rejäl fajt fick jag dock en av kvällarna då älven steg efter ett ymnigt regn. När jag som minst anade det så brakade en fisk runt 7-8 kilo på mitt på en nacke.
Strax efter gick den så ut över forsen med mej springandes efter. Backingen skar in i vänster pekfinger och efter ca 5 minuter så var fisken borta. Uppgiven och trött vankade jag hemåt i regnet och efter detta så hände det inte mycket.

Till sist vill jag bjuda på en av mina fajter från årets resa. Bara njut!

Tight Lines.

https://www.youtube.com/watch?v=VKwHl0_hXdo