By Water

By Water

onsdag 29 februari 2012

Premiärdax.


Imorgon är en annan dag.
Nu börjar allt om på nytt. Jag skulle egentligen inte fiska själv men det skall bli fint väder plus att jag har nya flugor och nybyggda spön som skall testas.
Skall bli spännande att få känna de nybyggda 11 fotarna kröka rygg på riktig levande fisk. Om än på utlekta besor och småblänkare men känslan i klingan måste finnas där för att jag skall trivas med dem.
Har ägt en del fantastiska kastmaskiner genom åren som var djävulskt trista att fiska och drilla fisk med.
Det värsta exemplet var ett RST M1 15 fots spö som drog iväg fruktansvärda kast men som var lika kul som ett spett ungefär.
Loomis Forcelite GLX 14,9an var samma sak. Kasten fick bromsas för att inte landa i skogen på andra sidan älven. Men ack så trista som fiskespön.

Nog om detta. Allt ser bra ut inför imorgon. Bra med vatten, hyfsat varmt i luften och våren runt knuten. Finns det blänkare i ån så biter de imorgon.
Försök bara att inte falla för frestelsen att fiska för djupt. Gör du det så hugger det gammal fisk garanterat.
Värmen som finns nu och speciellt då solen ligger på så finns chansen på stor blänkare alltid i Lagan även om du fiskar lite högre i vattnet.

Förr var fiskepremiären en fest. Man mötte ALLA profilerna nere vid ån. Alla var fiskesugna och de flesta fick fin blank Havsöring med sig hem. Nystigna blänkare mellan 1-2 kg som fjällen "drösslade" av i håven blev delikata i min ABU rök.

Gamla kompisen Kjelle (som numera har lämnat oss) var alltid på plats i god tid (typ kl 05.00-06.00) på fiskeplatsen som vi hade bestämt.
För riktigt länge sedan så fick man i Lagan ta så många som 5 fiskar. Detta hände ofta då ån ibland tycktes överfull av Öringblänkare.
Vi gick där i marssolen och njöt av fisket och av de underbara fiskarna samtidigt som det pågick en hård intärn kamp om vem som skulle ta dagens största och vem som skulle ta flest.

Detta scenario är numera att glömma. Får man en blänkare över måttet som är tjock och välmatad så bör man vara mycket glad.
Dina vänner träffar du i alla fall. I alla fall de som inte kan hålla suget efter en ny säsong borta. En del hoppas på Öring men de flesta har liksom jag redan de första stora blanklaxarnas ankomst i huvudet.

Bifogar en bild idag på lite nya projekt bla en fluga helt i syntet, som skall testas imorgon.

Rapport och bilder kommer.

TL Mats